El tram H14, situat a prop de la nova zona d’arribada, acull un simulacre d’evacuació fet conjuntament amb els membres del CECOR

La Massana, 31 de juliol del 2023.- L’estació de Pal Arinsal va organitzar el passat dijous 27 de juliol un simulacre d’evacuació vertical amb vista a la celebració de la Copa del Món de BTT que tindrà lloc a Andorra entre el 22 i 27 d’agost. Membres del cos de bombers i Heliand, integrants del Centre de Coordinació amb Direcció de Protecció Civil (CECOR), l’organisme creat l’any passat per realitzar els dispositius de prevenció i simulacres per tal de garantir uns protocols de seguretat àgils en els circuits i en l’entorn, van dur a terme la simulació al tram H14 del circuit de descens de la Copa del Món de BTT. Pal Arinsal ha finalitzat aquesta setmana la construcció de la nova arribada del circuit de DH i l’evacuació es va executar en un tram d’aquella zona, ja que és un dels més complexes quant a accessos.

L’execució del simulacre vertical amb trollatge d’helicòpter es va completar a la perfecció gràcies a la feina de totes les parts implicades, entre les quals hi havia el cos de bombers i els bike patrols de Pal Arinsal. L’estació està molt acostumada a dur a terme evacuacions de ferits, però aquests simulacres es realitzen amb anterioritat a cada edició per tal d’assegurar un esdeveniment totalment segur. De fet, en cada edició es fan les simulacions en diferents punts del Bike Park ja que ajuden a millorar les actuacions i serveixen per continuar amb la pràctica dels simulacres.

Actualment, el circuit de DH de Copa del Món es manté tancat per treballar en el seu manteniment així com en altres aspectes necessaris per al dia de l’esdeveniment. En aquest sentit, durant les properes setmanes, l’equip de l’estació estarà netejant les zones B (zones de seguretat del circuit) per tal d’evitar en cas d’incidència, els riders puguin trobar-se amb obstacles com pedres, troncs, etc.

UN ESDEVENIMENT QUE MILLORA ELS SEUS MITJANS D’ACTUACIÓ

En paral·lel a aquest simulacre, Pal Arinsal continua definint els protocols de seguretat juntament amb el CECOR. Així doncs, durant l’esdeveniment, hi haurà un gran desplegament de cossos preparats com un equip propi de la Creu Roja o del SAAS per a espectadors i corredors, un equip de pilots d’helicòpter en cas d’haver d’efectuar una evacuació, etc. Per primera vegada i per tenir un major control dels circuits i d’accessos, l’estació massanenca ha treballat en una quadrícula per punts per poder localitzar al ferit i actuar de forma més ràpida amb helicòpter. Tots els mapes dels circuits de l’estació també oferiran informació sobre els punts sanitaris per poder accedir-hi ràpidament.