El format de cursa Short-Track ha estat l’encarregada a iniciar el calendari de la Copa del Món de BTT a Vallnord – Pal Arinsal i Suïssa ha estat el país protagonista de la prova. La categoria masculina ha hagut de realitzar 7 voltes per finalitzar la prova i el guanyador ha estat el suís Mathias Flückifer, amb un temps final de 20:55. En la categoria femenina s’han efectuat 6 voltes, sent la clara guanyadora la suïssa Alessandra Keller amb un temps final de 20:50.

La primera jornada de finals de la Copa del Món a Vallnord – Pal Arinsal ha estat culminada per la celebració de la prova Cross Country – Short Track, una cursa molt intensa reduïda a 1,1 km i aquest cop, limitada a 7 voltes. En aquesta prova, tots els corredors s’esforcen al màxim per reduir al mínim el temps de finalització del trajecte. Només els 40 millors corredors d’elit poden participar en aquesta prova. Tant en la categoria femenina com en la masculina, les posicions han estat molt canviants en cada volta.

Pel que fa a la categoria masculina, Mathias Flückiger ha estat el vencedor de la competició en una prova molt renyida. El suís ha aconseguit un temps de 20:55 i ha estat molt seguit pel sud-africà Alan Hatherly (20:56), que en l’última volta, ha aconseguit posicionar-se en segon acompanyat del romanès Vlad Dascalu (20:59). Ha estat una cursa molt debatuda, ja que a partir de la tercera volta, diferents riders han pogut liderar la cursa. De fet, l’italià Luca Braidot ha obtingut passar la meta com a líder a la 5a volta, però finalment, a causa d’un tema tècnic, ha perdut posicions i s’ha classificat com a 6è.   

En la categoria femenina també s’ha notat molta competitivitat. Les corredores han completat 6 voltes i la líder ha estat Alessandra Keller, que a la 3a volta ha avançat a l’austríaca Laura Stigger i que des de llavors, ha liderat la cursa i s’ha posicionat en primera posició. La suïssa ha finalitzat amb un temps de 20:50 (l’any 2019 va aconseguir la segona posició en aquesta prova aquí a Andorra). El podi l’ha completat la neerlandesa Anne Terpstra amb un temps de 20:51 i l’ha tancat Rebecca McConnell amb 20:55.

VERGIER LÍDER EN LES CLASSIFICACIONS DE DESCENS

Aquest matí al circuit de DHI s’han efectuat les classificatòries per les finals de descens de demà dissabte. En la prova masculina de descens, el podi el lideren francesos. El més ràpid ha estat Loris Vergier amb un temps total de 2:46.92 i ha estat a menys d’un segon de diferència del líder actual de la classificació general, Amaury Pierron. Aquest ha assolit un temps de 2:47.26. En tercera posició, hi trobem al francès Loïc Bruni amb un temps 2:47.85 (cal tenir en compte que ve d’una lesió). En categoria júnior, Jackson Goldstone ha aconseguit la primera posició amb un temps 2:52.88.

En categoria femenina, suïssa Camille Balanche, (líder de l’overall) ha estat la primera classificada amb un temps de 3:13.63. En segona posició, Nina Hoffmann l’ha seguit amb un temps de 3.15.25. Finalment, ha tancat el rànquing Myriam Nicole amb molt poca diferència (3:15.53). En categoria júnior, Phoebe Gale ha estat la vencedora amb 3:26.60)

Les finals de descens (DHI) tindran lloc demà i es tracta d’una de les proves més esperades per als espectadors. Durant la prova s’esperen milers de seguidors a la parròquia de la Massana per presenciar l’espectacle assegurat pels millors bikers  del món.

Resultats, programa i tota la informació sobre la Copa del Món 2022

https://vallnordpalarinsal.com/results/